Varför är det viktigt med responsiv design?

Responsiv design
Responsiv design

Responsiv design är superviktigt – men varför?

Jag tänkte först förklara vad responsiv design är för något innan vi går in på varför det är viktigt.

Responsiv design innebär att ditt innehåll och design anpassas utifrån vilken storlek på skärmen den visas på. För att göra det ännu tydligare: Vi använder oss av diverse plattformar så som exempelvis mobiltelefoner, paddor och datorer som har diverse skärmstorlekar och upplösning. Vi vill ju att vår hemsida ska se bra ut på alla typer av skärmar inte sant? Detta är vad vi kallar responsiv design – en design som funkar och anpassas oavsett vilken storlek du har på skärmen.

Nu har vi fått förklarat vad responsiv design är för något men nu till själva syftet med inlägget – Varför det är så viktigt!

Du vet hur det känns när man surfat in på en hemsida och man måste zooma in eller ut för att se vad som står på hemsidan, scrolla i sidled eller ändra på skärmen. Hur störigt är inte det? Jo.. riktigt störigt! Vi vill att våra användare och potentiella kunder ska stanna kvar på vår hemsida och framförallt vilja återvända. Vi vill ha en användarvänlig hemsida och en design som är anpassad till diverse skärmupplösningar är också en bidragande faktor till ifall din hemsida är användarvänlig eller inte.

Enligt Google kommer troligtvis 61% användare inte att återvända till en hemsida som inte är användarvänlig eller som är svår att komma åt och att 40% istället vänder sig till en konkurrent. (MicKinsey & Company, 2014)  Enligt Socpub kommer 57% av användarna inte att rekommendera ett företag med en dålig mobildesign.

Idag använder vi vår mobiltelefon och över 60% av våra sökningar görs just med en mobiltelefon, vilket innebär att vi vill ju ha en design som funkar bra för den här typen av enhet. Dessutom hamnar du högre upp på Googles ranking ifall du har en användarvänlig och responsiv design.

Sammanfattning:
Du bör ha en responsiv design eftersom:

  • Fler återkommande användare
  • Du kommer högre upp på Googles ranking
  • Större chans för konvertering
  • Användarvänlighet är viktigt för hur din hemsida och företaget upplevs.
  • Rekommendera din hemsida till fler användare

Hoppas att du tycker inlägget var till någon hjälp! Kommentera gärna och glöm inte följa oss för mer intressant innehåll!

Med vänliga hälsningar,
Marika Rosenhall

 

Ett svar på “Varför är det viktigt med responsiv design?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *